top of page
sherry Parmezaanse kaas risotto witte wijnazijn diamanthaas miso kerrie appel gember tonijn jeneverbes
aardpeer balsamico azijn tomaat paprika bruine bonen
cantharellen zuurkool knoflook pancetta rode peper
aardappel witte wijn knolselderij
hertenbiefstuk
room eieren chorizo
paddestoelen bruin bier prei spinazie
verse pasta ossenhaas courgette ossenstaart madeira
gevulde pasta
ricotta kwartel gevogeltefond
boter kaneel lamsvlees kruidnagel
eend five spice
smaak
combinaties
ui en sjalot
zuurdesem
brood pastinaak
tarbot dragon kip mosterd
camembert sinaasappel
lavendel
snijbiet
Madeira kippenjus
rozemarijn rode wijn geitenkaas honing
gerookte ham fontina tijm suiker
visfond
kabeljauw
bloemkool
hazelnoot aubergine feta mayonaise
rijst garnalen avocado octopus pompoen doperwt
spitskool
bieten
dashi
udon noedels sterananijs
pinda's
sojasaus
wasabisesam cashewnoten koriander kokos peultjes curry
cognac gruyère
shirachasaus zwarte knoflook
zoete aardappel
peterselie gerookte kip zuurkool venkel tabasco
linzen
rundergehakt wortel witte bonen bleekselderij
sukade
kikkererwten
merg runderfond
stokvis mosselen kappertjes
short rib kimchi
buikspek
Frittata met uien
Snijd 2 grote uien in 2 mm dikke plakjes. Bak ze in een koekenpan. Haal de ringen los. Fruit ze in boter met wat verse tijm tot ze karamelliseren. Kluts vier eieren met een scheutje melk. Doe de de geklutste eieren bij de uien. Bestrooi met zout en peper. Zodra de frittata klaar is bestrooien in vier porties verdelen en direct serveren
Choucroute van uien
Snijd 4 grote uien in ringen. Fruit de uien kort zachtjes aan in boter. Voeg een flinke scheut witte wijn toe, een scheutje witte wijnazijn, een flinke scheut (groente- of kippen) bouillon, 6 jeneverbessen en 6 zwarte peperkorrels. Laat 5-10 minuutjes sudderen. Verwijder de jeneverbessen en de peperkorrels. Zet het vuur hoog en laat het vocht verdampen.
Serveer bij geroosterde bloemkool of karbonade.
kalfswang
truffel
groene kool venkelzaad
zeebaars
limoen
schelvis
sperziebonen
zwarte bonenpasta
mosterd broccoli
pastei
basilicum
oesters bieslook
citroen sinaasappel
dadels
nduja
roze peper
geitenbok
Uiensoep
Snijd 6 grote uien in ringen en pers 2 teentjes knoflook uit. Fruit de uien met de knoflook zachtjes in boter tot ze karamelliseren. Blus met een half glas cognac. Bestrooi met 2 el bloem. Roer om en voeg 2 l groente- of vleesbouillon toe. Proef en breng op smaak met weinig zout en versgemalen zwarte peper. Laat een tijdje trekken, Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Rasp Goudse kaas naar smaak en wat Gruyère. Snijd voor elke soepkom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel de soep over 4 soepkommen. Leg op elke kom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel er de kaas over. Zet de kommen in de oven ca. 2 min. op grill stand tot de kaas bruint en serveer direct.
bottom of page