top of page

sherry Parmezaanse kaas risotto witte wijnazijn diamanthaas miso kerrie appel gember tonijn jeneverbes
aardpeer balsamico azijn tomaat
paprika bruine bonen
cantharellen zuurkool knoflook pancetta rode peper

aardappel witte wijn  knolselderij
hertenbiefstuk
room eieren chorizo
paddestoelen bruin bier prei spinazie
verse pasta ossenhaas courgette ossenstaart madeira
gevulde pasta
ricotta kwartel gevogeltefond
boter kaneel lamsvlees kruidnagel
eend
five spice


 

IMG_20191020_173541_edited_edited.jpg

smaak
combinaties
ui en sjalot

 

IMG_20191020_173541_edited_edited.jpg

zuurdesem
brood pastinaak
tarbot dragon kip mosterd
camembert sinaasappel
lavendel

snijbiet
Madeira kippenjus
rozemarijn rode wijn geitenkaas honing
gerookte ham fontina tijm suiker
visfond
kabeljauw
bloemkool
hazelnoot aubergine feta
mayonaise
rijst
garnalen avocado octopus pompoen doperwt
spitskool
bieten


 

dashi
udon noedels sterananijs
pinda's

sojasaus
wasabisesam cashewnoten
koriander kokos peultjes curry
cognac  gruyère
shirachasaus zwarte knoflook
zoete aardappel
peterselie
gerookte kip  zuurkool venkel tabasco
linzen
rundergehakt wortel witte bonen bleekselderij
sukade
kikkererwten
merg
runderfond
stokvis mosselen kappertjes

short rib kimchi
buikspek



 

IMG_20191020_173541_edited_edited.jpg

 

Frittata met uien

 Snijd 2 grote uien in 2 mm dikke plakjes. Bak ze in een koekenpan. Haal de ringen los. Fruit ze in boter met wat verse tijm tot ze karamelliseren. Kluts vier eieren met een scheutje melk. Doe de de geklutste eieren bij de uien. Bestrooi met zout en peper. Zodra de frittata klaar is bestrooien  in vier porties verdelen en direct serveren

 

 

 

 

 

 

 

Choucroute van uien

 Snijd 4 grote uien in ringen. Fruit de uien kort zachtjes aan in boter. Voeg een flinke scheut witte wijn toe, een scheutje witte wijnazijn, een flinke scheut (groente- of kippen) bouillon, 6 jeneverbessen en 6 zwarte peperkorrels. Laat 5-10 minuutjes  sudderen. Verwijder de jeneverbessen en de peperkorrels. Zet het vuur hoog en laat het vocht verdampen. 

Serveer bij geroosterde bloemkool of karbonade.

 

 

 

 

 

 

Image by Gaelle Marcel
IMG_20191020_173541_edited.jpg

kalfswang
truffel

groene kool venkelzaad
zeebaars
limoen

schelvis
sperziebonen

zwarte bonenpasta
mosterd broccoli
pastei
basilicum

oesters bieslook
citroen sinaasappel
dadels

nduja
roze peper
geitenbok



 

IMG_20191020_173541_edited_edited_edited.jpg

Uiensoep

 Snijd 6 grote uien in ringen en pers 2 teentjes knoflook uit. Fruit de uien met de knoflook zachtjes in boter tot ze karamelliseren. Blus met een half glas cognac. Bestrooi met 2 el bloem. Roer om en voeg 2 l groente- of vleesbouillon toe. Proef en breng op smaak met weinig zout en versgemalen zwarte peper. Laat een tijdje trekken, Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Rasp Goudse kaas naar smaak en wat Gruyère. Snijd voor elke soepkom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel de soep over 4 soepkommen. Leg op elke kom 1-2 plakjes stokbrood. Verdeel er de kaas over. Zet de kommen in de oven ca. 2 min. op grill stand tot de kaas bruint en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

bottom of page