RECEPT pittige preisoep met kerrie masala en rode peper
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
2 uitjes, gesnipperd
1 wortel, in stukjes gesneden
3 aardappels, in stukjes
gesneden en gewassen
2 preien, gewassen en in ringen gesneden
1,2 liter water
2-3 blokjes kippen- of groentebouillon
Boter
1 rode peper, in stukjes gesneden, zaadlijst
verwijderd (voor extra pittig niet verwijderen)
Kerrie masalapoeder, naar smaak
Sambal
(ca. 1 eetlepel)
Zwarte peper
Kooktijd: half uurtje, voorbereidingstijd: 5 min.
Zet de prei, rode peper, aardappel, wortel en ui aan in boter. Laat een tijdje smoren tot de ui glazig is en de prei zacht, bak heel kort even het kerrie masalapoeder mee. Voeg water toe en bouillonblokjes, laat een kwartiertje koken. Pureer de soep met een staafmixer, breng zo nodig op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat extra kerriepoeder of sambal en serveer direct.