top of page

RECEPT oranje Koningssoep met wortel, sinaasappel, mosterd, kerrie, gember en peterselie

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

1 blokje gember van 1*1 cm,

geschild

2 eetlepels milde mosterd

3 blokjes kippen- of groentebouillon

75 ml room

900 gr. wortelen, geschrapt en in stukjes gesneden

1 middelgrote ui, gesnipperd

1 grote teen knoflook, ontveld

Sap van 2 sinaasappels

1 Spaanse peper, fijngehakt (zaadlijst

verwijderd)

1 tl hete kerrie

Peper

Zonnebloemolie

Zout

Peper

Verse peterselie, 10 takjes, fijngehakt

 

 

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

 

 

​

 

​

 

 

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 10 min.

​

Fruit de ui met de kerrie en rode peper en pers de gember en knoflook erboven uit met een knoflookpers. Kook de wortelen gaar in 1,2 liter water met de bouillon blokjes en het uimengsel. Pureer de soep, voeg de sinaasappelsap toe en mosterd. Laat 10 minuten doorkoken. Roer er de room doorheen, niet later doorkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper.  Serveer direct in borden en strooi er de peterselie overheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

bottom of page