
RECEPT oranje Koningssoep met wortel, sinaasappel, mosterd, kerrie, gember en peterselie
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1 blokje gember van 1*1 cm,
geschild
2 eetlepels milde mosterd
3 blokjes kippen- of groentebouillon
75 ml room
900 gr. wortelen, geschrapt en in stukjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, ontveld
Sap van 2 sinaasappels
1 Spaanse peper, fijngehakt (zaadlijst
verwijderd)
1 tl hete kerrie
Peper
Zonnebloemolie
Zout
Peper
Verse peterselie, 10 takjes, fijngehakt
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Fruit de ui met de kerrie en rode peper en pers de gember en knoflook erboven uit met een knoflookpers. Kook de wortelen gaar in 1,2 liter water met de bouillon blokjes en het uimengsel. Pureer de soep, voeg de sinaasappelsap toe en mosterd. Laat 10 minuten doorkoken. Roer er de room doorheen, niet later doorkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct in borden en strooi er de peterselie overheen.
​
​
​
​
​
​
​