RECEPT gebakken appels met Calvados, rozijnen en vanille ijs.
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
​
2 grote goudreinetten, geschild, klokhuis verwijderd en in achten gesneden.
Klontje boter
Suiker
Calvados, scheutje
Rozijnen en scheutje Calvados om in te weken
Vanille ijs, bak 1/2 liter (voor 4 bolletjes ijs)
​
​
​
​
Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 3 min
​
Bak de goudreinetten in een koekenpan in wat boter op een middelhoog vuur. Bestrooi met een laagje suiker, laat karamelliseren. Blus met een scheutje Calvados, laat verdampen. Voeg de rozijnen toe, warm door. Bak de appels tot ze zacht beginnen te worden. Serveer met een bolletje vanille ijs.