top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

​

Ingrediënten

​

voor een amuse: 1 ontdooide kreeft of 1 verse kreeft, voor een voorgerecht: gebruik 1 grote kreeft of 2 kleine kreeften

voor de bouillon:

3 wortels, in grove stukken gesneden

1 prei, in grove stukken

1 ui, in grove stukken gesneden

scheutje witte wijn

water

peperkorrels (4)

half laurierblaadje

verder:

halve zak diepvriesdoperwten

muntblaadjes van 4-5 takjes

Olijfolie, vergine

Vadouvan kruiden

versgemalen zwarte peper

Affila cress

​

​

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 3 min. (of in geval van diepvrieskreeft, de tijd die nodig is om die te ontdooien, ca. 24 uur).

​

Zet een grote soeppan op. Bak kort de groenten voor de bouillon aan in weinig olie. Vul de pan voor 2/3 met water. Breng aan de kook, kook 10 minuten. Kook ondertussen de doperwten gaar in heel weinig water in een steelpan. Giet af. Pureer de doperwten met een staafmixer met net zoveel olie (veel!) totdat er een hele smeuïge crème ontstaat. Doe de munt blaadjes erbij en draai fijn. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm. Kook de kreeft gaar in de bouillon volgens instructies op verpakking (diepvries). Bij een verse kreeft, zet je mes tussen de ogen van de kreeft, verwijder de elastieken. Kook de verse kreeft naar gewicht: 5 minuten voor een kreeft van 500 gram in de bouillon, 1 minuut meer per 100 gram extra gewicht. Zet ondertussen olie op met 2 tl. vadouvan kruiden. Als de olie warm is, door een fijne zeef met een stukje keukenpapier gieten. Giet de kreeft af. Verwijder het pantser, en haal het kreeften vlees uit de scharen.

​

Doe in vier kommetjes in elk wat doperwten crème, schik er wat kreeftenstukjes op. Lepel er wat vadouvan olie omheen en garneer met cress.

​

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

RECEPT frisse doperwtencrème met munt, kreeft en vadouvan olie

kleine amuse vier personen

bottom of page