top of page

RECEPT DRIEGANGEN MENU

VIER PERSONEN

pompoensoep met linzen en sherry|spitskoolcrème, gegrilde kip, misojus, gebakken cantharellen|parfait van bastognekoek, slagroom

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

​

​

1 oranje pompoen, geschild

& in stukken gesneden

35 gr. pompoenpitten

2 sjalotten, gesnipperd

Uit

400 gr. bruine linzen, geweekt

Cayennepeper

20 gr. platte peterselie

4 takjes peterselie (garnering)

0,5 tl paprikapoeder

1 ¼ liter water

2 ¼ blokjes bouillon (kip of groenten)

2 dl. sherry

30 ml. room

​

​

​

Ingrediënten

Hoofdgerecht

​

1 spitskool

50 ml groentebouillon

1 sjalot

Boter

50 ml melk

150 ml crème fraîche

Gegrilde kip

Gepekelde versie

1 kip

2,5 liter water

60 gr. suiker

75 gr. zout

1 laurierblad

4 jeneverbessen

3 peperkorrels

Paprikapoeder

Cayennepoeder

Olie

Sap van ½ citroen

Misojus

2 eetlepels miso

150 ml kippenfond

1 tl sojasaus

250 gr. cantharellen

Zout

Peper

 

​

​

Ingrediënten

Nagerecht

​

85 g basterdsuiker (wit)

4 eieren

50 gram Bastognekoekjes

2,5 dl slagroom

2,5 el koffielikeur

Blaadjes munt (garnering)

​

​

​

Voorgerecht: pompoensoep met linzen en sherry

​

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 6 uur (weken linzen)

 

Rooster de pompoenpitten in een koekenpan.  Fruit de sjalotjes in wat olie. Als ze glazig zijn, de linzen toevoegen en de pompoenstukjes. Even meebakken met de sherry. Daarna water, bouillonblokjes toevoegen, de peterselie, paprikapoeder en cayennepeper naar smaak. Laten koken totdat de pompoen en linzen gaar zijn. Pureren met een staafmixer.  Scheutje room toevoegen en even doorroeren.

Serveren: serveer de soep heet, garneer met een takje peterselie.

 

​

 

​

​

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerechtspitskoolcrème, gegrilde kip, misojus, gebakken cantharellen

​

Kooktijd: 1 uur en 15 min, voorbereidingstijd: 1 nacht tot 1 dag (pekelen)

​

Breng het water aan de kook. Los er het zout en suiker in op onder regelmatig roeren en voeg de jeneverbessen, peperkorrels en laurier aan toe. Laat de pekel afkoelen. Doe de kip in de pekel (hij moet helemaal onderstaan) en zet een nacht tot 1 dag in de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de pekel af en laat de kip uitlekken. Dep hem droog. Leg de kip op een snijplank, met de borst kant naar beneden. Knip met een wild- of keukenschaar de ruggengraat van de kip eruit. Druk de kip nu plat op de plank. Bestrooi de kip met citroensap, wat olie, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Wrijf de kruiden er goed in.  Gaar de kip in ongeveer een uur in het midden van de oven op een braadslede met rooster. Doe de miso, sojasaus en de fond in een steelpan, roer met een garde. Voeg na de bereiding van de kip nog wat braadvet toe aan de jus. Proef en breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout.

Fruit de sjalot glazig. Snijd de spitskool in kleine stukjes, snijd de nerven eruit. Kook de spitskool totdat hij goed gaar is. Giet af. Voeg de groentebouillon toe, de crème fraîche en pureer met de staafmixer of keukenmachine. Is de crème nog niet glad, voeg dan wat melk toe, en wat boter. Proef en breng op smaak met zout en peper. Veeg de cantharellen schoon. Bak ze in boter, bestrooi met zout en peper.

Serveren: snijd de kip in mooie stukken. Doe wat creme op elk bord, leg er een stuk kip op en dresseer met de misojus.

​

​

​

​

​

​

​

Nagerecht: parfait van bastognekoek, slagroom

​

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 tot 6 uur

​

Splits de eieren en breng een ruime pan water aan de kook. Klop de slagroom tot yoghurtdikte met 35 gram suiker en zet de slagroom weg in de koelkast. Zet de pan op een klein pitje en draai het vuur laag. Maak een kom/pan, die in de andere pan wordt gehangen, goed vetvrij.  Zorg dat deze het water niet raakt. Klop in deze kom de eierdooiers met 50 g van de suiker met een mixer tot ze eerst schuimig worden, daarna iets indikken. Verkruimel de Bastognekoekjes, besprenkel ze met de koffielikeur en spatel ze met de slagroom door de opgeklopte eierdooiers. Doe de parfait in kleine glaasjes/bakjes en zet ze in de vriezer (of bekleed een cakevorm met huishoudfolie en schenk hierin de parfait). Laat 4-6 opvriezen.

Serveren:  Zet een glaasje parfait op een bord, doe er een blaadje munt op als garnering. Als je een cakevorm hebt gebruikt, dan eruit halen, en in plakken snijden. Leg op elk bord een plak, bestrooi met wat poedersuiker met een zeefje en garneer met de munt.

​

​

​

​

bottom of page