top of page

RECEPT aardpeerpuree bestrooid met poeder van gedroogd eekhoorntjesbrood & geroosterde hazelnoot

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

​

500 gr. aardappels, geschild en in stukken gesneden

750 gr. aardpeer, schoongeboend (ongeschild), in stukken gesneden

boter

melk

(optioneel: scheutje room)

zout

versgemalen zwarte peper

klein handje hazelnoten

20 gr. gedroogde paddestoelen (bv. eekhoorntjesbrood)

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 3 min.

​

 

Kook de aardperen in stukken gesneden samen met de aardappels in 25 min. gaar. De aardperen direct onder water zetten anders worden ze bruin.
Rooster een klein handje hazelnoten, hak grof. Doe de gedroogde paddestoelen in een keukenmachine. Draai fijn. Giet de aardappels en aardperen af. Stamp puree ervan, doe er boter, melk (evt. room), zout en peper bij. Wrijf evt. door een fijne zeef voor een zalvige puree. Bestrooi met wat hazelnoot en doe de fijngedraaide paddestoelen in een fijne zeef. Bestrooi de puree ermee.

 

 

​

 

​​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

bottom of page