RECEPT aardpeerpuree bestrooid met poeder van gedroogd eekhoorntjesbrood & geroosterde hazelnoot
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
500 gr. aardappels, geschild en in stukken gesneden
750 gr. aardpeer, schoongeboend (ongeschild), in stukken gesneden
boter
melk
(optioneel: scheutje room)
zout
versgemalen zwarte peper
klein handje hazelnoten
20 gr. gedroogde paddestoelen (bv. eekhoorntjesbrood)
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 3 min.
​
Kook de aardperen in stukken gesneden samen met de aardappels in 25 min. gaar. De aardperen direct onder water zetten anders worden ze bruin.
Rooster een klein handje hazelnoten, hak grof. Doe de gedroogde paddestoelen in een keukenmachine. Draai fijn. Giet de aardappels en aardperen af. Stamp puree ervan, doe er boter, melk (evt. room), zout en peper bij. Wrijf evt. door een fijne zeef voor een zalvige puree. Bestrooi met wat hazelnoot en doe de fijngedraaide paddestoelen in een fijne zeef. Bestrooi de puree ermee.
​
​​
​